dimarts, 6 de març del 2018

2011 Solitud

Ditxosos ulls, Maria, els que us vegen!
ditxós el cor que s’obri a vostra llum!
Roser del Cel, que els serafins voltegen,
a ma oració doneu vostre perfum.


Divendres 1 de gener de 2011, toca llit! 
Estic engripada i crixida.
L'endemà telefona Fina Ruiz, està una mica agobiada per l’etapa que recient ha començat. Amb l’ajut de Tonyi s’ha obert a la seva intuïció, o semblant. L’any passat va conéixer un xicot, en Guille, que és sensitiu i espiritual, ell està obert a les visions i percepcions sensorials, o, això sembla. Fina, però està una mica ofegada.
Per a la tarda d’aquest diumenge, Fina se’n va a conéixer a la tieta de Guille, que ha organitzat a casa seva, a Sant Cugat, una trobada per presentar a Ma José Más, una mestra que promociona uns cursos que fa per consultar “els registres Akàsics. Se’m passa la grip tot d'un. Li demano si hi puc anar, em respón que ho preguntarà a Guille, la resposta és sí.
El resultat una molt bona tarda, l’energia flueix. Sembla que podriem començar a conectar-nos per treballar en grup. Preparem un altra trobada.
El dimecres dia 5 està tot acabant de lligar-se, ens retrobarem l’endemà dijous, farem un menjar de grup, on tothom hi portarà quelcom.El dimecres, però, és un dia dedicat a Josep Obradors, té entrades per a la tarda en un petit teatret del carrer Sant Lluís, que molt em sembla que és l’antiga fabrica de Xandals, per a la qual haviem treballat a l’owerlok. A mig matí, ja estic voltant pel barri de Gràcia, ens trobem amb Josep per a dinar plegats, de fet ell em convida. Tarda dons de “Pastorets” 
Gràcies amic pet teu afecte.
El dijous dia 6, perfecte. Fina, Tonyi, Rosa, Guille i els seus amics, un grupet de de sis persones, més jo, més Josep Obradors que s’hi afegí al vespre. 
Ningú volia marxar, estàvem amb Unitat Fraterna. Per cert en Josep Obradors va acabar el dia amb nosaltres, també. Ostres! 

Un parell de dies més tard, em vaig sumar a Tonyi i Rosa, que demanaven visita a Ma José, per consultar els registres Akasics.

Tenia la visita al divendres dia 7 a les 17 hores, a la seva consulta, sembla un espai provisional, al Passeig de Gràcia amb Mallorca…Per entrar tots els problemes del món, perquè hi ha un esglaonet molt bonic, i a més l’ascensor és conflictiu, és clar, és una escala del Passeig de Gràcia, feta, possiblement a finals del 1890 o 1910… 
La consulta asfixiant. El que me’n ha quedat, la memòria d’una imatge on el Crist i Buda es donen la mà. Vaig sortir-ne, preguntant-me perquè sempre em poso de peus a la galleda, i amb un profund sentiment de que aquella situación no era justa. 

Per sort, bo hi que, com sempre la meva economía és neulada, li vaig poguer pagar la consulta, 110.00 euros. Me’n vaig tornar a casa rodant…Vaig passar una nit inquieta. Era com si m'haagués assegut damunt d'un niu d'abelles. La meva sensibilitat percevia manipulació. Possiblement no pas de Ma José, el que és possible que vagi passar és que amb el seu treball intentés obrir una porta que jo mateixa havia demat que és tanqués.
La porta que va obrir en Rafel Caro i, que per desencert meu ens va ocasionar a tots dolor, ràbia i  impotència. 

La experiència que vaig viure amb en Caro, em va quedar grabada com el d'una profunda manipulació. 
Li vaig permetre entrar en els meus sentiments més íntims i li vaig donar tot el poder. Això no es pot fer. El poder absolut sobre l'ànima d'una criatura només el té Déu.
Vaig  fer d'en Caro el meu idol. 
L’endema, dissabte dia 8, vaig estar tot el dia angoixada, Cap el vespre vaig anar a fer un tomb pel meu barri de Gràcia, 
Gran de Gracia amunt, Asturies, plaça del Diamant, a saludar a colometa, vaig seguir per Asturies, en passar pel davant de casa d’Helena Gordon, ella en sortia. Em veiè la cara d’angoixada li vaig explicar una mica el perquè.

Hi em va proposar d’anar a la seva caseta de Montgat on hi passava uns dies el Lama Gyurmé, i podría parlar amb ell. Li truca per dir-li, i ell, dóna el vist-i-plau. Donçs cap a Montagat. El Lama Gyurmé, s’està a dalt, el pis, vaig pujar, em ajuda, és clar, un grapat d’escales.  

Ell només parla anglès, francés i tibetà, per la qual cosa Helena feu de traductora, no em calgué explicar gran cosa, ell captà ràpidament el sentiment que tinc de no ser útil per a ningú. Davant la seva mirada es passa tot. Em presenta el seu projecte del “Temple per a la Pau a Normandia” Voldría poder ser-li útil.
Em parlà del perquè del projecte. Ell havia estat a la platja de Normandia, allí va captar el dolor dels quí moriren per a la democracia i la pau. De la percepció que tingué, en sorgí el projecte del Temple. 
Gràcies Lama Gyurmé per rebre’m, gràcies Helena per portar.m’hi. 

El mal son d’aquests últims dies queda enrere. No tornaré a veure a Ma José Mas, això allunya definitivament a Tonyi, i Fina Ruiz, també anirà desapereixent. Aquí tenim el Temple per la Pau de Normancia. 
 
Assumpta i Pere se’n van cap al nord de Russia, a recollir a Daria, és un llarg viatja, no saben quants dies els retindran els papers. 

Dilluns dia 10  de gener de 2011 
Aquestes fotografíes són de la primera trobada que van tenir Asumpta i Pere, amb la seva filla Daria,  el novembre delo 2010.
Pere i Assumpta han hagut d'anar tres vegades a Russia per tal d'enllestir els tràmits d'adopció.
Val a dir que dels dos viatges primers, que són els que més dies van estar a l'orfelinat, en van tornar gairevé malalts. Per una sensibiltat com la d'ells, veure tan de dolor, sentir el dolor de la petita Daria. Quan la van coneixer Daria just havia complert el seu primer any de vida, Encara no gatejava. Només amb els pocs dies que hi van ser i en els que havien d'anar-la a veure dos i tres vegades en un dia per facilitar el contacte. Daria va aprendre a gatejar per anar d'en Pere a l'Assum.
Déu meu quanta tendresa¡
Sí aquests dies restarant guardat en el seu cor i la seva memòria per sempre. Tampoc Assumpta oblidarà el que va sentir la priemera vegada que prendre a la seva filla en braços, ni segurament com hagués desitjar en aquells instants que la seva mare els hagués pogut gaudir amb ells. Felicitats amors que la vida ara comença. 
Comença una nova etapa que quan us veu casar ni la somniaveu.
Així de boniques són les mares i les filles¡ En Pere amb la seva càmara en capta tota la bellesa i alhora i graba tot el seu amor.Dissabte 15 de gener, primera hora de la tarda, Aeroport del Prat, arriben Assunpta i Pere amb la seva filla Daria. És un angelet. Què Déu et beneixi, estimada. Benvinguda.

No havia vist les nostres estimades Assumpta i Anna, els arriba una gran felicitat. Gaudiu-la filles!
Vaig gaudir a cor que vols, de l’arribada física de Daria, a les nostres vides. 
Havia arribat aviadet a l’aeroport, hi vaig anar amb el bus, que s’agafa a la plaça Catalunya no havia tornat a l’aeroport des de l’estiu del 2006.


Em va anar bé, passejar-m’hi solar una bona estona. Anna, Xavier i Albert, van arribar un parell d’hores més tard, esperar  junts va ser agradable. 

Setze de gener de 2011
L’endemà diumenge dia 16, amb Fina Ruiz i Loly Valera, al Parc Zoològic, amb visita als dofins inclosa. Al vespre se’ns van sumar Tonyi i Rosa, per anar a asseure’ns en una cafetería del Passeig de Gràcia/Rd Sant Pere. No sumem. Sap greu… 
Diumenge 6 de febrer de 2011
en Pere em va venir a buscar cap a les onze, per passar el dia amb ells i celebrar a Daria, a Sant Sadurní. Quan arribem anem a gaudir una mica del sol amb Daria, Pere i Asun, Daria no es fa gens estranya. Es dóna sense cap recel, sa mare me la posa a la falda i ella ho aceptar i, damunt la meva falda ven un vol ben a prop de casa seva, als darreres de fet. Ni que a mi em costa una mica ubicar-me. daria és feliç, només se li nota un cert racel, és com si tingués el negut de que tot això que viu sigui un somni, del que en qualsevol moment la poden despertat. aleshores ploriqueja com demanant que ningú la desperti d'aquest somni feliç.
D¡Assumpta no cal ni que en parli, està marassa fins al cap damunt dels cabells. En Pere és un altre història,se'l nota agobiat per la responsabilitat que ara ja és a casa. Encara se li nota el dolor i la ràbia per tot el que va veure a Russia, a l'orfelinat.
De fet tan l'un com l'altre sembla que s'haguéssin endut a tota la mainada que van sentir respirar allà, aquell immens dolor.
A la tarda van venir Anna i Xavi, com es pot veure Anna ha renascut amb Daria. 
Estimada família necessitava sentir la vostra felicitat. Gràcies per compartir-la amb mi. 
Un molt bon dia!
De fet jo tampoc he pogut expressar els sentiments que Daria em va desvetllar fins avui; 17 de febrer de 2019. 
Dissabte 9 d’abril de 2011
amb Ma Teresa anem a Ca l’Escribà i passem una estona amb la senyora Joss.
Ma Teresa va plegar de Ca l'Escribà cap a l'any 2002 per realitzar el seu propi projecte de vida. Era el moment d'intentar-ho. L'economia la tenia força sanejada i en aquells moments l'atur li podia facilitar la creació del seu projecte. Ella volia engegar un centre d'acolliment per a la gent gra, de dia, alhora que volia creat els serveis necessari per oferir companyia a les nits en domilic propi, que la persona no haguésd e sortir de casa seva. 
Era un bon preojecte. L'administració perì no facilita la creació d'aquests projectes: tipus coopertiva, al govern el qeu li cal són projectes de tipus corporatiu. Amb el sistema em ensopegat! Dons Ma Teresa ho gestionar de manera diferent, més personalitzada i individual. Qui no s'adapta no sobreviu. d'aquestes coses i algunes altres vam conversar amb la senyora Joss. També vam recordar a Eugeni Fonoll que ja comença a estar una mica iaio. Ja compte vuitanta sis anys i ara ja gairebé no ens visita: ni a l'Escribà ni a mi.
Escribà és una família, un món que s'ha fos dins meu en profunditat, com si en altre temps, si es que el temps existís, haguéssim esta una mateixa família, tal vegada. 
Treballar a l'Escribà per a mi va ser treure el nas el món per la porta gran. Em sentia reconeguda com a bona treballadora, em sentia protegida. Ens estimavem.  Van intentar integrar-me quan em van donar l'alta després de la primera operació, ami els ho agrairé prou. No vaig ser cpaç d'intentar-ho i vaig renunciar a la meva oportunitat de integrar-me al grup de la societat que emergia cap un futur amb més qualitat de vida. Un grup social imaginnatiu, una mica prepotent, però alhora capaç d'obrir camins nous i democràtics.
En aquells temps em vaig rendir. Vaig quedar a casa, no pas per estudiar, sinó per anar fent. Em va semblar que allò que estigués asssenyalat en el meu camí res m'hi podria apartar. Era l'any 1979. Potser un parell d'anys més tard m'hagués atrevit a intentar-ho i si els ho hagués demant m'haurien donat la mà. Però vaig continuar cegament estudiant Formació Porfessional Sanitaria, vaig comença a interessar-me per les teràpies alternatives.
 Reflexoteràpia Podal i Massatge Corporal, és necessita ser curt de vista. Així m'ha anat el camí, asseient-me a cada pedrís que he trobat. 
Diumenge 17 d'abril  de 2011 dia dels Rams, 
a casa, preparant per demà que vindrà al paleta a cambiar la mitja banyera per un plat de dutxa. 
Ho puc fer, perquè he cobrat l'ajut del lloguer. El senyor Rodriguez n'ha donat permís.

Quína Setmana Santa! 
El paleta, Rafael Galiano, acaba la feina el dijous al vespre. Demà serà un altre dia.
Aquí veiem com ha quedat, per a mi força operatiu, ni que em costa acceptar el canvi de forma. Perquè serà?

Primera Setmana Santa d’Assumpta i Pere, amb la seva filla. Els tres estan aprenent a estimar-se i conviura. 

La esponsabilitat de ser pares, la van integrant amb una profunda estimació, respecte per l'identitat de la seva filla, entrega personal i responsabilitat. Alhora entren en una dimensió on el goig de viure per a l'altre els motiva a emprendre aquest, per a ells, nou camí. 
Dlluns 2 de maig, de 2011 Glòria em telefona per si vull anar a dinar amb ella i les seves germanes, d'acord.
Aquí hi veiem cuatre crecions mentals diferents. Núria ha recreat l'Eterna família, amb punts egoics forts, però aquests punts egoics, només els puc veure des del meu especial ego.espiritual. Ostres!
Roser segueix lluitant per recrear una família segons el propi ideari. Patirem.
Glòria, buscant-se sempre, com jo mateixa fora, com si a fora hi poguéssim trobar quelcom de diferent del que tenim a dins.
El divendres 13 de maig de 2011,
a Masnou, el Lama Gyurmé inaugura Drayangling, el petit  temple que Helena Cordon ha somniat per a la seva antiga casa famíliar.
El dissabte 14 de maig, tot passejant, vaig a parar a la plaça Catalunya, tan a prop, com puc del monument al nostra respectat President de la Generaliat Francesc Macià i Llusà.



Sóc allà, quan em telefona Helena, per dir-me que han inaugurat Drayagling i si hi vull anar, aquell mateix dissabte a la tarda. Gràcies Helena per recordar-me, però no vindré. 

Al Facebook hi ha una noticia de Teresa Sànchez, en Kevin Sorbo ve al Festival de Cinema Fastàstic d'Estepona, Malaga, les dades del 21 al 26 de setembre. He fet les obres de la dutxa, no m'ho puc ni plantejar.
Dijous 26 de maig de 2011,
és l’aniversari d’Assumpta. A primera hora de la tarda me’n vaig a Sant Esteve Sesrovires, és la primera vegada que veuré a Daria a Sant Esteve, al poble on va néixer la seva mare i la tieta. És el primer any que Assumpta és mare. Felicitats filla, t’estimo. Anna ha retrobat en Dària el millor de la seva tendresa. 
Els que coneixem a l'Assumpta sabem que estar en un procès laboriós. El fet de ser mare li comporta una forta responsabilitat i, com és natural s'hi abocar al cent per cent.
Per a mi tornar a Sant Esteve és impactant, ara serà el moment de plantajar-me anar a l'arxiu a cercar la documentació que completi la que tinc a casa.
Es una recerca prou interessat que em comporta atenció i que es reflectirà en aquest blog quan estigui clarificada, en aquests moments tinc un embolic de Torras, Mercades i Arnaus que fa fredat.


Sembla que la família Arnaus emigrar des de Sant Esteve de Castellar, l'actual Castellar del Vallès cap a Sant Esteve Sesrovires cap el 1840. Embolica que fa fort. De la nostra estimada família de Sant Esteve, me'n vaig allunyant, no perquè volgui fer-ho directament, però indirectament ja vaig començar a fer-ho quan caminar se'm va fer massa feixuc. 

De fet a dins meu hi ha un sentiments que no sé si podre expressar, per una banda sembla que estigui molt bé, tranquil·la, acceptant prou bé la situació que visc. Per altra banda la manca aparent d'activitt creativa m'ofusca i em fa sentir inútil. Aleshores surt la pregunta del milló: que hi faig aquí? Cal que hi siguí? Ha de calguer quan als Pares Eternals m'hi sostenen, però per a què? Ah què estem guapes? 

Diumenge12 de juny de 2011,  

hem celebrat l'aniversari d'Albert a Sant Esteve Sesrovires, li vam regalar a Anna, aquesta lliri. 
Cal que neixin flors a cda instant¡

El va gaudir amb tot el cor. Anna va reunir, com a l’Albert li agrada a tota la familia, l’àvia Conxita, la tieta Lali, els tiets Assumpta, Pere i jo. Gràcies filla per ser com ets. Anna encara no ha conseguit una feina que li faci sentir que pot col·laborar en la situació de casa seva.

Els primers anys, sent Albert més petit, se li passaven els dies sense adonar-se',. però ara que Albert ja és un noi de dotze anys, ni que la necessita motl, però també ja li deixa molt de temps lliure. Sort en tenim de la Daria que l'entreten molt mentre l'Assumpta troba el seu propi ritme i es planteja tornar a treballar.  

Catorze de juny de 2011 Al Casal, el taller de català, funciona. Montem uns contes, en els que expliquem com han arribat a Barcelona i, quina Barcelona van conéixer, alehores.

Així començar l'amistat amb Lolita Ardanuy Moore, la ràdio-escopiste "in situ"  

Aprofitant l’avinentessa del taller, Rosa Marin i Enriqueta Nebot m’introdueixen en la Comissió Gestora. Anem bé, per arribar enlloc! 
Arribem al mes de juny,  al Casal s’acaben les activitats i s’hi van fent les despedides de final de curs. 



Les fotografíes són de la del final del curs “Històries de Vida, que patrocina la “la Caixa” i de la “mostra d’activitats d’estiu”, on hi va participar el grup del Taller per parlar català, que varen llegar uns comentaris respecte a la “Flama del Canigó”

També veiem les imatges de la festa que en van obsequiar el grup en acabar el taller a l’estiu, fins a la tardor, companys. 
"Roses Blaves" per una senyora trista. A les imatges hi veiem amics que de bon trós están acompanyant els meus dies. Anomenar a Lolyta Ardanuy, amb qui es va sembrant una bona relació.  
Ella va ser en la seva adolescencia una “Ràdio-espcopista” molt coneguda. Ella torna al meu present la ràdio i a Salvador Escamilla; retornat al’Origen el treinta de març de 2008..
Gràcies a tots, Lolyta, Agustí, Ovidi, Antonio, Bartomeu, Fina, Cecília, Laura, Joaquima, Carme, Anna, Rosa, Enriqueta… 


Dimecres 13 de juliol de 2011, vaig a l’Hospital de Sant Pau, al pabelló 20, a la sala de rehabilitació. Rosa Escalè Grau, s’ha jubilat, prematurament, li han fet una bona oferta i l’acceptada.

Rosa Escalè ha estat, per a mi, la terapeuta que millor m’ha dinamitzat.

Me’n despedeixo, gràcies Rosa per l’atutèntica amistad que m’has ofert. No t’oblidarè. 

Dijous 14 de julio de 2011, m’arriba per correu el Butlletí del Santuari, nª 89. En dona la trista nova que el Pare Jaume BadiaTorrescassana, ens ha deixat per tornar a l’Eternal Origen, el dia 7 de febrer d’enguany. A finals dle passat  febrer hagués complert 82 anys. Encara m’havia trucat pel gener, per recordar-me, que ha ràdio Estel, sintonitzen amb les Laudes, cada dia de la setmana. Gràcies pare Jaume, per la vostra pregària de fe, humil, constant i amorosa.

Dissabte vint-i-tres de juliol cap a Salou!
Sortim del Casal, hep per l'entrada principal que és al carre Sant Antoni Ma Claret xamfrà amb Trinxant.
Arribem a Salou cap a les onze del matí.
Aquí hi veiem l'hotel.
4R Hotel Salou Park. Al carrer Amposta, 2 Hem compartit habitació amb Pilar Alemany, una estupenda senyora, que acostuma a venir al Casal al Grup de Canastra.
Hem passat molts bons dies!. 

Voltant per Salou, vaig trobar la botiga del senyor Señan, qui havia estat veí nostra quan riviem i treballavem a la portería de Josep Llovera. Manté una aparença immillorable, educat com sempre. Encara m’ha reconegut.  Paquita la seva esposa, pateix demencia senil, no surt al carrer sola. Fins a reveure. 
Penúltim dia a Salou, Pilar a la porta de l’esglèssia. Amb Pilar hem compartit uns dies que cap de les dues oblidarà. 
Ens hem sentit amigues, hem compartit habitació i, passejant amb ella, em acompanyar a resoldre l'espectativa de pretenden que s'em presentar i de la que vaig fugir depressa i corrents. 
Quina por, encarar-me a una experiència de parella fugissera. 
Dissabte 30 de juliol de 2011
Ahir després de sopar, la tomborinada que es preparava. 
Dissabte 30 tornem a casa, a mitja tarda, plou a bots i barrals, al baixar de l’autocar a Barcelona, a la porta del Casal ens vam mullar com a anecs. Hi havien dolls d'aigua per posar-se a nedar, a més de la que et queia al damunt¡
Recordar, afectuosament a Jordi Roger de Llúria Nebot, ha estat absolutament pendent de la meva cadira i de mi. Gràcies Jordi.


Dijous 4 d’agost de 2011 a Sant Esteve Sesrovires, a la tarda a passar una estona amb Assumpta, Anna, Daria, Montse Bosch, Pepito, Carme, Albert i Dària èstà preciosa i és molt afectuosa.
Gairebé ja no tenim res en comú, res que motivi la nostra relació continuada, només el record del que un dia va recomençar un 4 d'agost de 1967. 
Dijous 11 d'agost de 2011
al vespre, que ja és fosc, amb Helena Gordón passajem per la preparació de les festes del barri de Gràcia. Fa temps que voldria unes fotografies de la casa, pel gener les vaig fer, però només hi ha la casa. Les voldria amb mi, com les haviem fet l'any 2004 i 2005 anant a passejar-hi amb la mare, demanavem el tacxi a la plaçá Rovira i feiem l'esforc de baixar fins a Joan Blanques, 68, és  a dir, cruïlla carrer Congost, i vam fem fotos que mai van sortir. Aquest vespre Helena amb retrata amb el meu mobil, i si, ara si, surten: encara que hi falta la mare. Tal vegada s'ho miren junts amb el pare. 
Passejar amb Helena per aquests records és estrany, hi ha quelcom que no sé veure o comprendre o sentir. 
Amb Helena, amb Lolita Ardanuy, amb tantes amigues amb que hem vibrat en l'Esperit, és només un instant que se'ns escapa. L'ego espiritual o polític o científic o pacifiste o religiós, o servidor, etc.

S'imposa ràpidament,i, en separar-nos em sento buida, inútil com que en aquests espai creat per la petita ment de l'home no hi tingués ni lloc ni funció. Em sembla que no em comprenen però vaig obrint-me a la possiblitat que sigui jo qui no els comprèn i me'n sento separada i en conseqüència sola. El sentiment de solitud en mi és cnstant. Quan viviem amb la mare ja era present aquest sentiment, igual en ella que en mi. És un sentiment de viure sola. Déu m'ha castigat perquè he fet mal a algú, o perquè no l'he obeït. 
M'he allunyat del voler de Déu i m'ha castigat. el pare també es sentia sol, per això va crear una família amb la mare. quan vivia el pare i estàvem junts, no ens sentiem sols. Ens tenim els uls als altres. Temps era temps!  Certament a casa hi havia discussions, i planava els sentiments de culpa. El pare i la mare es sentien culpables pels seus fills. Els meus pares havien creat un món cadascún, tenein camins separats.
La vida els va reunir i ells van acceptar la proposta de la vida. Però la legislació vigent prohibeix tenir més d'una família. Quan ens aperallemt ens fem propietaris de la parella amb dret a condemnar-la si es desvia de la ruta fixada. Vaig tornar rodant cap a casa. creuant la Travessera pel passeig de Sant Joan m'hi vaig trobar amb Josep Ma Fernàdez Miserachs, el fill de la Montserrat Miserachs  qui va telefonar a la seva mare per dir-li que m'havia trobat. Va preguntar-se decebut: perquè la meva mare no és com tú? 


Torno a Montserrat 2011!
Del dissabte 13 d’agost fins el dilluns 15 al Santuari de Montserrat. No hi havia cel·les disponibles, amb la qual cosa, sóc a l’Hotel Abat Cisneros. El dissabte a les 21 hores, concert d’Orgue, a la Basílica. L’Orgue i les trompetes. No tinc paraules, la meva ment es fon en el silenci. Tot és mou en el profund i callat Amor del Crist. 

El diumenge 14 d'agost de 2011, pregària al cambril, d’un jove grup de francesos que van a Roma, per a ser rebuts pel Sant Pare. No els faig nosa, em miren amb tendresa, em feia falta aquesta mirada de tendresa.


Gràcies.M’he posat el corrent de l’abonament als Butlletins del Santuari, anava endarrerida de un parell d’anys.
És el temps que feia que no pujava.
Dilluns 15 d'agost e 2011
El meu 60è aniversari em preparo part tornar a Barcelona, estic llegint aturada davant el mur de la Basílica, el que a casa en diem “el mur de les lemantacions” Passa en Jaume Cardona, anem cap dat, i li proposo empenye'l. Ofego la cadira. 
Una jove parella em porta a l’hotel.
La cadira no engega, m’ha de venir a recollir un tacxi adaptat.



Bé al tacxi nº 17, en Claudi i, m’arrenca la cadira, s’havien disparat el sistema d’alarma de les bateries, i jo no sabia com funcionava.
Tenim cadira, gràcies Verge Bruna per aquest final tan amorós. 

Hep tenim elevador per a pujar al Cambril!

Dimenge 4 de setembre de 2011

La nit del dissabte dia 3 de setembre, ens ha deixat per tornar a la Pura Esència de la Vida, la nostra Conxita Piera Forcadell, la padrina de la nostra amiga, Rosa Balague Morera. Conxita ha marcat una intensa petjada de confiança en la meva vida. Feia anys que no podía sortir de casa, estava enmalaltida de vellesa. Devia comptar uns 98 anys, si fa no fa. Descansa en Pau estimada amiga. 
Avui a 18 de febrer de 2019, portar a Conxita Piera al present tal com  jo el visc és un cant de gratitud. Gràcies Conxita per haver estat present en el nostre camí. La mare t'estimava i et respectava. Has estat una dona forta, valenta, però sobretot Cristica. Gràcies per compartir amb nosaltres la teva capacitat d'estimar. Gràcies, gràcies, gràcies' 


Dilluns 12 de setembre de 2011 I
nscripció al Casal Navas. És a dir, matinada a les sis del matí ja feiem "cua". El Casal es comencen a repartir els números per a la inscripció a les deu del mati. Morts d'aburriment i de fàstic. Huf...
Pel taller de catalano parlants no cal fer la cua, sempre queden plaçes.
Ara bé aquest any tindrem conflicte entre talleristes.  
Dissabte 17 de setembre de 2011  En un blog a internet he trobat la noticia que el Dalai-Lama ha signat tota la documentació per retirar-se com a cap del govern del Tibet. He confirmat la noticia a la Fundació Casa del Tibet a Barcelona.
Al Dalai Lama, a pesar de las muchas peticiones de sus constituyentes, finalmente se le concedió su deseo de retirarse oficialmente de su cargo en el gobierno. 
El Parlamento tibetano ha exhortado dos veces a Su Santidad que reconsidere, pero él incluso se había negado a leer un mensaje de ellos o a reunirse con legisladores. Estaba decidido. El 29 de mayo ya estaba todo firmado.  Esto marca una separación excepcional y voluntaria entre la Iglesia y el Estado: por primera vez en más de 350 años, el Dalai Lama ya no es el líder secular ni espiritual del pueblo tibetano. Si bien el gobierno tibetano desde el exilio ha sido principalmente democrático por décadas, el Dalai Lama seguía teniendo la última palabra en cualquier decisión política dentro de la diáspora. Él nombraba a los enviados al extranjero, determinaba el alcance y los tiempos de las negociaciones con China, tenía el poder de firmar o vetar proyectos de ley e incluso podía disolver el Parlamento.
Ahora, con su firma, su título formal cambió de “Cabeza de la nación” a“Protector y símbolo del Tíbet y el pueblo tibetano”. Muchas de sus responsabilidades políticas recaerán sobre Lobsang Sangay, un erudito legal de Harvard de 43 años que fue elegido en abril para el cargo de Primer Ministro)
El Dalai-Lama i Richard Gere continuen compartin el camí de la Comunió entre els germans universals. Avancen en el camí extenen la llum que porten a dins 

D

ivendres 23  de setembre de 2011
A Montserrat amb Pepa Mayol Hem passat un molt bon dia, 
A les 18 hores concert d’Orgue a la Basílica. Abans he saludat al pare Manel Gasch…


Què he sentit en veure'm a Montserrat amb Pepita Mayol, la senyora Calduch, dons no ho sé. Gratitud sí, però també un cert enyorament d'en Ramon, l'enyoro, enyoro a tots els estimats que han obert el camí de retorn a casa. Voldria fer-lo amb ells.
Bé a les 22 hores de la nit, erem a casa. 



Del dimecres 21 al dilluns 26, de setembre de 2011 
Kevin Sorbo és a Estepona, Malaga.(Kevin Sorbo recibe el Unicornio de Honor Festival cine Fantástico y de Terror

Noticias EFE Estepona (Málaga), 21 sep (EFE).- El actor estadounidense Kevin Sorbo ha recibido esta noche en Estepona (Málaga) el Unicornio de Honor de la XII Semana Internacional de Cine Fantástico y de Terror de la Costa del Sol, que se celebra durante esta semana en este municipio. 
Con este premio, la organización del festival ha querido reconocer la trayectoria y aportación de Sorbo al cine de este género. 
Sorbo, protagonista de series como "Hércules, los viajes legendarios" o "Andrómeda", ha declarado que para él era "maravilloso y todo un honor poder estar en España y recibir este premio".
Durante el acto, se proyectó un vídeo resumen de la carrera del actor. "Se hace raro tras veinticinco años en el negocio ver una retrospectiva de tu carrera", dijo Sorbo.) 
Kevin Sorbo ha estat un molt bon suport per a expresar a Hercules, gràcies Kevin per la teva integritat. Segurament no ens coneixerem, gairebé segur, però de lluny, molt lluny, m’has facilitat una moderada motivació. Gràcies per tot. L'anima Eterna que ens ha portat a conectar sempre serà en nosaltres. Gràcies 
Del somni fantàstic al somni quotidià 


Dimecres 5 d’octubre de 2011 
engegavem al taller de català.  
Vam acordar amb Lolyta Ardanuy que el fariem juntes, I pel que s'ha vist en les primeres sessions no anem bé, tenim una manera diferent d'explicar, els nostres egos, el d'ella i el meu tots dos molt ben cuidats fan festa major', 
Quan ens n'adonem ens han demanem perdó. Lolita és una creien apassionada de Jesús. Força coneixedor de la Biblia, com ja mateixa ha cerat i cerca respostes que per rebre-les t'has de quedar amb el pensament molt aquietat. Per a ella, sembla que encara no és el moment perquè, ella diu, el seu cap no pare mai. el meu no es que pari, és que es queda sense bateria.
Divendres 7 d'octubre de 2011 
al Casal começava un grup coral, portat per la senyoreta Paula, una noia Argentina, francament encantadora.

Un bon començament de temporada.

Dissabte 8 d’octubre a l'esglèssia del Congrés, la de Pius Xè trobada de corals, a les 21 hores. 
Un concert fantàstic. Hi va anar amb Lolita, Agustí i Pepa Mayol. Bartomeu Turull, menbre del grup de català.

El fet que el Casal hi hagi un grup coral, els components de la coral, a nivell individual, podem participar en el Concert de Nadal de la Gent Gran de l’Auditori. M'hi apunto¡

Dijous 24 de novembre de 2011, a les 10 del matí, primer assaig a l’Auditori. Un univers impensable, Quina meravella, és absolutament enlluerndor pel cor que s'eixample ple de goig.
Un molt bon dia.

Som a desembre de 2011 
Dijous 8 de desembre de 2011 
al matí, anem al Tanatori de les Corts, a despedir la nostra veína del passeig Maragall, 74 Pilar Ibañez. 

Vivia al mateix replà de Pepita i Ramon, veins de tota la vida. anem i tornem amb Tacxi-amic, és a dir compartim tacxi. Adéu Pilar sempre t’estimarem. 

Explica Pepita que era una tradició que el dia de Santa Llúsia en Ramon passes a casa de Pilar per a cantar-li "El romanç de Sant Llúsia" 

Avui en la despedida de Pilar ningú a cantat a l'amiga estimada la bonica cançó: "perquè avuii és Santa Llúsia de de l'any Gloriós, pels vols de la Plaça Nova rondava amb el meu amor".
Ens fates tú Ramon, ens manca la teva veu estimada¡
Dijous 8 de desembre de 2011, recordem és festa! 
L'alhora de dinar, Asumpta; Pere i Daria. 
Just arribem a casa el mateix temps, ells de Sant Sadurní, ja de despedir a Pilar Ibañez,

És la primera vegada que Daria ve a casa. Assumpta presenta el balcó de la Matilde a Daria.
Menja molt bé, es diverteix amb facilitat, qualsevol cosa és una joguina, i quan l’hi dius que no ho pot tocar, donçs, va mirant de reull, però no toca. T’estimem Daria. Ets el nostre trosset de cor que batega fora de nosaltres. La vida t'acompanya i tú li regales somriures a la vida. Feste gran, aprèn a viure i no t'oblidis mai d'estimar i estimar-te. 
Diumenge 18 de desembre de 2011
a les sis de la tarda, esglèssia de Sant Joan bosco, Lolita Ardanuy, jo i una comapanya del Club de Lectura del Casal, llegim uns fragments del Poema de Nadal.  Ens hi acompanyava una petita coral de gent jove.
Va quedar molt bé.

"Què li darem en el noi de la mare, què lid arem que li sàpiga bo"
 Ma. Teresa Segarra, m’hi va voler acompanyar. Gràcies estimada amiga, només expressar l'alegria que vaig sentir quan la vaig veure allà, a prop nostre. Gràcies Ma Teresa per ser-hi.
També expressar que per a mi era un momet de pugna amb Lolita, com si l'expressió d'ella m'hagués de treure protagonisme a mi. "isme" "goi". Si l'ego sempre treballa per ferir la relació amb l'altre i amb un mateix.
"Et vull sentir viva i lluent, estrella de nadal, esgarrinxant el blau del firmament"

Divendres 16 de desembre de 2011
 

Per cert, Ovidi Fernàndez i Joaquima, em van convidar a un sopar que ells teniem preparat per celebrar les festes de nadal amb la seva colla. 

Accepto. Gràcies amics! Vam sopar al restaurant Neoclàssic, situat a la Gran Via de les Corts Catalanes. Gràcies amics.



Dilluns 19 de 2011, a les 10 del matí, última assaig a l’Auditori, han estat unes setmanes que m’han fet rebrotar la il·lusió.

Dimarts 20 de desembre de 2011 puc recollir la cadira d’una vegada, he anat unes quantes setmanes amb la cadira que m’han deixat a l’Ortopèdia Lifante, mentre la meva era a Girona on hi ha el concessionari i taller oficial de reparació. Torno a casa rodant, la cadira va molt bé. 
Dimecres 21 de desembre de 2011 a les dues de la tarda, cap a l’Auditori, última preparació i concert, a quí en  veiem les fotografies.M’hi van acompanyar Rosa Balaguer i Pepa Mayol, gràcies amiguesM’hi van acompanyar Rosa Balagur i Pepa Mayol, gràcies amigues. 
En sortir i mentre esperava que sortissin les meves amigues, se'm va apropar, Jordi Hereu, quí en les últimes eleccions ha sortit de l’alcaldia de Barcelona, em recordava del Casal.

Em va emocionar que se m'apropés a saludar-me..

Mentre cantàvem he sentit dins meu el goig del concert, d'ésser un més en el grup, discipkinat que segueix amb atenció al director de l'obra. Anys enrere, quan vaig començar a conéixer les energies i treballàvem sota la direcció d'Ana Facundo, aleshore ja em preguntava perquè ens costa tan de seguir la mà mestra que sap dirigir. 


El divemdres 23 de desembre de 2011 a quarts de sis de la tarda, concert coral al Casal Navas. Ens ho vam passar en gran. Són els bells moments de les festes nadalenques. 
24 de desembre de 2011
Nit Bona a casa.  
Nadal a casa, m’he llevat aviadet per fer-me el caldo.
Al capvespre telefona Helena Cordon, i me’n vaig cap al barri de Gràcia, acabem passant una estona a l’ésglèsia de Sant Joan a la plaça de la Virreina. 
Estrany Nadal…

Dumenge 26 de desembre de 2011
Sant Esteve, en Pere em recull al matí, bé amb Daria. És una criatura adorable. No sembla ni que estigui al cotxe. 
Anem a saludar al roure de can Codurniu, segueix sobrevisquen, anims amic, m’agradaria marxar amb tu. 
Dinar amb familia, els qui per a mi i la mare, ens van tenir en compte com a familia propia.



A casa d’Anna i Assumpta i puc trobar la fotografía de la mare, allà hit robo calidesa espòradicament, però calidesa humana, afecte filial. Gràcies germans a tots.
Dimecres dia 28 de desembre de 2011, amb Pepa Mayol, al teatre Lliure, 
Persefone, amb Comediants, 

Àngels Gonyalons és Persefone, el grup comediants i Ramon Calduch, d’instrumentista músical i, en alguns moments de narrador cantant. En sortir al vam poguer saludar. Felicitats Ramon. 
Divendres 30 de desembre de 2011, una tarda inesborrable. Convido a Rosa Balague a gaudir del Concert de la Strauss Orchestra i Ballet a l’Auditori. El concert a les 21 hores. Demano tacxi per anar i tornar, el demanoa a la  Travessera/Balmes, davant la cafereria del ·Fornet” i la tornada a l’Auditori. Va ser perfecta. Gràcies Rosa per acceptar gaudir aquest fi d’any juntes.
Dissabte 31 de desembre de 2011, programem la despedida de l’any, amb Lolita a casa d’Agustí i uns amics d’ells. Amb Lolita vam anar a comprar unes coses pel vespre, i en baixar del bus, a la parada del passeig Maragall/Xiprerde davant decasa, la cadira es va apagar. Em va baixar el conductor. Vaig tenir sort de poder localitzar a Pere Paul, ell em va portar a casa, i "quieta parà". La cadira es va engegar al activar la batería, s'ha li havia disparat el sistema de seguretat que bloqueja el motro. No em vaig veure amb confinçar per sortir a la nit.
Despedeixo l’any a casa, A quarts d’una a dormir. Adéu al 2011, gràcies per tot el rebut i tot el dinamitzat!

Acomiadar el 2011
amb aquest video dedicat a Hercules y sus legendarios dias és un goi. Primer va ser un Powerpoint i després el vaig poder traspassar a video. Aquest tipu de Powers ens els va ensenyar a fer en Pere Gausahcs quan era a l'aula de inofrmàtica del Casa de la Gent Gran de Navas. 

Video: Rosas y amigos